Mer information

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Rekrytering / Tjänst

Drift och Ventilationstekniker

Är du vår nya drift och ventilationstekniker

Som bolagets Drift- och ventilationstekniker kommer du att vara spetskompetensen inom alla frågor som rör ventilation, såsom radonmätningar och åtgärder i samband med dessa. Dessutom arbetsuppgifter såsom OVK, injustering, energispar, rensningar, osv.
I rollen ingår även att delta i det operativa arbetet och vara ett kompetensstöd gentemot distrikten gällande alla tekniska installationer. Mindre åtgärder och felsökningar hanterar du själv i mån av tid. Dessutom är du expertresurs inom frågor som rör ventilation gentemot projektansvariga och deltar i specifika projekt.

Befattningen ingår i bolagets energigrupp. Du arbetar med gruppens gemensamma målbilder genom att vara delaktig i att upprätta energistrategier för Bostadsbolagets alla byggnader, liksom att styra driften av de tekniska anläggningarna enligt dessa. En del av rollen innebär också att bevaka innovationer och nya ventilationslösningar på marknaden och initiera energispar-/underhållsprojekt för att hjälpa Bostadsbolaget att nå övergripande klimatmål.

Exempel på arbetsuppgifter

· Säkerställa att Bostadsbolaget uppfyller myndighetskraven gällande ventilation
· Lämna förslag till Projektansvariga vid besiktningsanmärkningar (OVK) samt följa upp utförda åtgärder.
· Stöd till distrikten i löpande driftsfrågor gällande tekniska installationer
· Kompetensstöd till samtliga distrikt och fastighetsvärdar
· Felsökning och hantering vid uppkomna driftstörningar
· Felsökning och åtgärd vid mindre störningar i fastigheterna
· Prioritera bland underhållsprojekt för optimerad drift gällande ventilation
· Initiera och följa upp pilotprojekt kring nya ventilationslösningar

Kompetenskrav och kvalifikationer
Utbildning motsvarande drift-/energiingenjör eller motsvarande alternativt relevant flerårig erfarenhet från arbete inom området. Erfarenhet från arbete med ventilation i fastigheter och/eller radonåtgärder är meriterande. Arbetet förutsätter också stor datorvana.

Personliga egenskaper
Du bör vara intresserad av hur tekniska installationer i fastigheter fungerar både i praktiken och i teorin. Uppdraget förutsätter ett strukturerat arbetssätt och god analytisk förmåga. Daglig kontakt med både entreprenörer och fastighetsvärdar kräver god samarbets- och kommunikationsförmåga. För att lyckas med ditt uppdrag behöver du också vara resultatinriktad och drivande och vara bra på att hantera många arbetsuppgifter samtidigt.

Din ansökan skickar du via länk på vår hemsida senast den 11 februari. Vi rekryterar löpande så dröj inte med din ansökan. Ev frågor om tjänsten kan du ställa till energichef Oskar Scheine.